Lueskelin kirjastosta lainaamaani Seitsemän sortin leivonnaiset- kirjaa, ja sain päähäni tehdä "MÄRTAN SUKLAAVIIPALEITA" (kyseessä siis on alunperin ruotsalainen keittokirja!).
Tein taikinan ihan ohjeen mukaan, mutta leivonnaisten ulkomuotoa mä vähän muokkasin: alunperin olisi pitänyt jakaa taikina kolmeen tankomaiseen pötköön ja paistaa ne uunissa, sitten pilkkoa viipaleiksi, mutta päätinkin pyöritellä suklaisesta taikinasta palleroita joita tuli yhteensä suunnilleen 20. Laitoin ne uuniin, mutta uunissa ne jostain syystä läsähtivät ja niistä tulikin sitten ihan normikeksien näköisiä ja muotoisia.. :D Päätin siis alkaa kutsua Märtan suklaaviipaleita ihan vaan suklaacookieiksi.
Mutta, hyviä olivat, TODELLA hyviä itse asiassa, siksipä laitankin reseptin tähän niin tekin pääsette näillä herkuttelemaan! :)

MÄRTAN SUKLAAVIIPALEET / SUKLAACOOKIET:
Uunilämpö: 200 astetta, kiertoilmalla 175 astetta (MUISTA LAITTAA UUNI HYVISSÄ AJOIN LÄMPIÄMÄÄN!)

Tarvitset:
TAIKINA
-200 g margariinia / voita
-2½ dl sokeria
-5 dl vehnäjauhoja
-½ dl kaakaojauhetta
-1 tl leivinjauhetta
-1 rkl vaniljasokeria
-1 kananmuna
VOITELU JA MAHDOLLINEN KORISTELU
-1 kananmuna
-Halutessasi voit ripotella cookieiden / viipaleiden päälle raesokeria ennen kuin laitat ne uuniin.

Ohje:
Sekoita keskenään ensin vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää sitten kananmuna ja sekoita. Seuraavaksi lisää joukkoon kaakaojauhe ja sekoita jälleen. Lopulta laita sokeri, ja sekoita, ja sitten sulatettu margariini / voi, ja sekoita. Taikinasta pitäisi tulla notkeaa, hivenen venyvää ja ruskeaa. Ja sen pitäisi maistua hyvälle! :D
Laita pellin päälle leivinpaperi ja muotoile taikinasta joko:
-3 tankomaista pötköä
-Niin monta palleroa kuin taikinaa riittää
-Niin monta keksiä kuin taikinaa riittää
Vaikka tekisit palleroita, ne tulevat silti läsähtämään kekseiksi.
Laita pötköt / pallerot / keksit uuniin keskitasolle ja anna niiden paistua 10-15 minuuttia.
Jos olet muotoillut taikinan pötköiksi, uunista otettuasi leikkaa lämpimät pötköt n. 2 cm levyisiksi viipaleiksi. Jos olet tehnyt keksejä tai palleroita, voit vain antaa niiden jäähtyä muutaman minuutin ja sitten syödä.

Ohjetta voi tosiaan helposti itse muokata, ja se oli hauska huomata! :) Toki keksejä / viipaleita voi maustaa vaikka käyttämällä mansikkakaakaojauhetta tai lisäämällä joukkoon suklaaraastetta. Valinta on oma, kunhan perusaineet löytyvät! :)

Oikein hauskoja leivontahetkiä,

Kirjakeiju

PS. Tämä ei todellakaan tule olemaan tämän blogin viimeinen resepti! :D