Varmaan kaikkien (paitsi ystäväni Cedrellan ;3) mielestä omenapiirakka kuuluu syksyyn. Vai mitä sanotte? Omenapiirakka on aivan ihanaa - etenkin itse tehtynä.

Meillä on tuossa "puutarhassamme" kaksi ränsistynyttä ja ikivanhaa omenapuuta, jotka noin joka toinen vuosi tuottavat ehkä yhden omenan ja joka toinen vuosi niistä saa vielä ihan hyvän sadon. Tämä vuosi on se parempi vuosi - omenoita on tullut kivasti. Ja mä olenkin jo tehnyt monenlaisia herkkuja omenoista, esim. omenarahkaa ja kaura-omenapaistosta.  Mutta entäs omenapiirakka? ajattelin eilen. Sitä pitääkin tehdä!

Alunperin meidän piti leipoa omppupiirakat jo eilispäivänä, mutta aika loppui kesken. Niinpä ryhdyimme urakkaan tänä iltana.
Äitini on karppaaja, ja hän ei siis syö tavallisia leivonnaisia. Joten, iskäni teki hänelle karppaajan rahka-omenapiirakan ja mä tein mulle sekä isille sen "normin" piirakan. Ai että oli hauskaa tehdä sitä pitkästä aikaa, ja haistaa talossa leijaileva ihana omenan ja kanelin tuoksu! <3 Se on kyllä irttareiden lisäksi ehdoton lempituoksuni. Namm... :3

Meidän piirakka valmistui parikymmentä minuuttia sitten, ja oli kyllä ihan huippuhyvää. Äidin piirakka on nyt uunissa ja sekin valmistuu pian.
Tästä tulikin tällainen herkutteluilta... :)

Tykkäättekö te omenapiirakasta ja oletteko tehneet sitä itse? Vai onko teillä jotain muita omenaleipomuksia, joista tykkäätte?

Syksyisin terveisin,

Kirjakeiju